Volgende zending op woensdag 11 september. Bestel voor dinsdag 23.00

Panang curry recept met kip en sperziebonen

Geschreven door thaistafelen

Panang curry met kip
Panang Curry Thais Tafelen

Panang curry met kip en sperziebonen

Deze snelle maar smaakvolle rode curry heb je al binnen 30 minuten op tafel!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 middelgrote pan, met goed passende deksel voor het koken van de rijst
  • 1 (Koeken)pan voor het koken van de curry

Ingrediënten
  

1 Doos Thais Tafelen Panang Curry, of:

  • 250 gram Jasmijnrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 35 gram Thaise panang curry pasta
  • 8 ml vissaus
  • 15 gram palmsuiker
  • 4 à 5 stuks limoenblaadjes

Zelf toevoegen:

  • 200 gram kipdijfilet in blokjes van 2x2 cm
  • 200 gram sperziebonen in stukjes van 4 cm
  • 1 gesneden rode peper en fijn gesneden limoenblad optioneel, ter garnering

Instructies
 

Kook de rijst

  • Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water.
  • Doe de rijst in een goedsluitende pan (liefst zonder stoomgat) en giet er 400mL koud water bij.
  • Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
  • Zodra de rijst kookt, roer je nog een keer goed om en doe je de deksel op de pan. Zet het vuur/inductie op de laagste stand.
  • Laat de rijst 15 minuten zachtjes gaar stomen, til de deksel niet op - de stoom is essentieel.
  • Na 15 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak de curry saus:

  • Snijd de kipdijfilet en sperziebonen
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
  • Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, blijft de streep zichtbaar).
  • Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de currypasta vrij komen.
  • Voeg nu de kipblokjes toe en bak al roerende mee voor 1 minuut.
  • Doe de rest van de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en limoenbladeren* in de pan en roer totdat de saus een homogene kleur heeft.

Maak de curry af:

  • Voeg daarna de sperziebonen toe en roer alles nog een keer goed om.
  • Doe de deksel op de pan en laat de curry voor 10 tot 15 minuten op middel
  • laag vuur zachtjes koken - totdat de sperziebonen beetgaar zijn en de kip goed gaar is. Als de saus te dik is, doe er dan een scheutje (kippen)bouillon, water, room of (kokos)melk bij.

Serveer:

  • Voeg zout en/of suiker toe naar smaak.
  • Garneer met gesneden rode peper en fijn gesneden limoenblad (optioneel).
  • Is de curry te pittig? Voeg dan een scheutje room of (kokos)melk toe om het gerecht milder te maken. Een beetje extra suiker kan ook helpen. Klik hier voor meer tips.
  • Serveer met Thaise Jasmijnrijst.

Notities

  • Limoenblad* is, net als laurierblad, niet bedoeld om op te eten. Je kunt eromheen eten of ze voor het serveren eruit halen. Wanneer vers en heel fijn gesneden, is het wel eetbaar (zie foto). 
  • Garneer met gesneden rode peper en fijn gesneden limoenblad (optioneel).
  • Is de curry te pittig? Voeg dan een scheutje room of (kokos)melk toe om het gerecht milder te maken. Klik hier voor meer tips.

 

Pro-tips:

  • Is het lastig om limoenblad te vinden bij jou in de buurt? Pak dan het mooiste blad uit onze kookbox en leg deze voor een tijdje in water. Zodra het blaadje voldoende vocht heeft opgenomen, en weer zacht is, kun je het in fijne reepjes snijden als garnering. 
Trefwoord Rode Curry, Rundvlees, Snelle gerechten
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Verzendkosten berekenen
      Coupon toepassen
      Ontvang €5 KORTING!
      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een persoonlijke kortingscode en leuke tips over Thais eten.
        Aanmelden