Volgende zending op woensdag 31 juli. Bestel voor dinsdag 23.00
Thaise rode curry met kip en sugar snaps

THAISE RODE CURRY MET KIP EN SUGAR SNAPS

Thaise rode curry, of “Gaeng Phet,” is een echte klassieker. Verrassend genoeg hebben we deze currypasta te danken aan chilipepers die in de 16e eeuw door Portugese handelaren uit Zuid-Amerika werden geïntroduceerd. Chilipepers zijn de basis van de currypasta, samen met lokale ingrediënten zoals knoflook, citroengras en kaffir limoenblad.


Deze variant met malse kippendij en knapperige sugar snaps is super smaakvol. De Thaise basilicum en limoenbladeren die je in de kookbox vindt, geven een frisse, diepe smaak aan het gerecht. Goed om te weten: onze rode curry is niet pittig. Hou je van pittig? Voeg dan op het laatst wat verse chilipeper toe. Eet smakelijk!

BEREIDING

Ingrediënten in de box

  • 35 gram rode curry pasta
  • 250 mL kokosmelk (biologisch)
  • 15 gram palmsuiker
  • 8 mL vissaus
  • 4 – 5 stuks kaffirlimoen blad *
  • 2 gram gedroogde Thaise Basilicum
  • 250 gram Thaise Hom Mali Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

  • 350 gram kippendijen, gesneden in grove stukken van 3×3 cm.
  • 250 gram sugar snaps.
  • 1 blikje (227 gram) bamboescheuten (optioneel, verkrijgbaar in supermarkt).
  • Ter garnering een handje verse basilicum en rode chili (optioneel).
  • Extra (kokos)melk of room om het gerecht milder te maken.
  • Een scheutje water of kippenbouillon voor als de curry saus te dik is geworden.

Benodigdheden

  • Middelgrote pan met deksel (diameter tussen de 18-20 cm)
  • Kleine pan met deksel voor de rijst

Pro-tips

  • Door het inkoken van de kokosmelk hoef je geen olie te gebruiken; je gebruikt immers de natuurlijke kokosolie in de kokosmelk!
  • Spoel de rijst 2 of 3 keer als je houdt van minder plakkerige rijst
  • Mag het voor jou iets pittiger? Voeg dan in de laatste 2 minuten (verse) chilipeper toe.
  • Is de saus te geconcentreerd? Voeg dan een scheutje water, room, kokosmelk of kippenbouillon toe.

Serveersuggesties

INSTRUCTIES

Kook de rijst

  1. Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water.
  2. Doe de rijst in een goedsluitende pan (liefst zonder stoomgat) en giet er 400mL koud water bij.
  3. Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
  4. Zodra de rijst kookt, roer je nog een keer goed om en doe je de deksel op de pan. Zet het vuur/inductie op de laagste stand.
  5. Laat de rijst 15 minuten zachtjes gaar stomen, til de deksel niet op – de stoom is essentieel.
  6. Na 15 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak de curry saus

1. Snijd de kip in stukken van 3 x 3 cm.
2. Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur.
3. Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
4. Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, dan moet de streep zichtbaar blijven).
5. Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.

Maak de curry af

1. Voeg de kip toe aan de currypasta en bak al roerende voor een minuut.
2. Doe de rest van de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
3. Voeg de vissaus, palmsuiker en limoenbladeren* toe aan de curry en roer alles nog een keer goed om. De kip moet net onder het vocht zitten. Voeg eventueel een klein scheutje water of (kippen)bouillon toe.
4. Dek de pan af en laat de curry 10 tot 15 minuten zachtjes koken totdat de kip gaar is.
5. Terwijl de curry staat te pruttelen, kan je de sugar snaps ontdoen van de taaie vezels (klik hier voor een video).
6. Als de kip gaar is, kan je de sugarsnaps, eventueel bamboescheuten en de gedroogde Thaise basilicum toevoegen.
7. Breng het geheel weer zachtjes aan de kook en laat alles nog 3 minuten pruttelen totdat de sugar snaps beetgaar zijn.

Serveer

  1. Maak de curry eventueel nog op smaak met zout en/of suiker. In Thailand is de Thaise groene curry scherp en licht zoetig.
  2. Is de curry te pittig? Voeg dan een scheutje room of (kokos)melk toe om het gerecht milder te maken. Een beetje extra suiker kan ook helpen. Klik hier voor meer tips.
  3. Garneer met gesneden rode peper en verse basilicumblaadjes (optioneel)
  4. Serveer met witte jasmijnrijst.

Lekker Thais Tafelen!

* Limoenblad is, net als laurierblad, niet bedoeld om op te eten. Je kunt eromheen eten of ze voor het serveren eruit halen. Wanneer vers en heel fijn gesneden, is het wel eetbaar.

PRODUCT DETAILS

INGREDIËNTEN

Nittaya Rode Curry pasta: Gedroogde Spaanse Peper, Knoflook, Citroengras, Rode Ui, Zout, Laos, Kaffir Limoen Schil, Garnalenpasta (Garnalen 70%, Zout).

Aroy-D kokosmelk (organisch): Kokosnootextract uit biologische landbouw 70%, water, stabilisatoren E412 (guargum) en E415 (Xanthaangom).

Megachef Premium Vissaus (glutenvrij): Ansjovis (Stolephorus) 72%, zout, suiker, glucose-fructose siroop.

Palmsuiker: 100% palmsuiker

Thaise Basilicum: Gedroogde Thaise basilicum

Limoenblad: Gedroogde Kaffir Limoenblad

Rijst: premium Thaise Jasmijn rijst (Aroy-D Thai Hom Mali)

ALLERGENEN

Bevat: garnaal

Thais Tafelen

Straat: Zeeweegbree 15-3
Postcode: 8472 BD
Plaats: Wolvega
KVK: 63497689
E-mail: hallo@thaistafelen.nl

SOCIAL MEDIA

🔒 VEILIG BETALEN VIA

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Calculate Shipping
      Apply Coupon