Panang curry Thais Tafelen Header

PANANG CURRY MET KIP EN SPERZIEBONEN

BEREIDING

Ingrediënten in de box

  • 30 gram Panang curry pasta
  • 250 mL kokosmelk
  • 5 stuks kaffir limoen blad
  • 15 gram palmsuiker
  • 8 mL vissaus
  • 250 gram Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

  • 350 gram kipdijfilet, gesneden in blokjes van 2×2 cm
  • 400 gram sperziebonen, in stukjes van 4 cm
  • *Meer suggesties, scan de QR code

Benodigdheden

  • (Koeken)pan met deksel (hoe groot?)
  • Kleine pan met deksel voor de rijst

*Tips/tricks:

  • Door het inkoken van de kokosmelk hoef je geen olie te gebruiken; je gebruikt immers de natuurlijke kokosolie in de kokosmelk!
  • Spoel de rijst 2 of 3 keer als je houdt van minder plakkerige rijst

**Serveersuggesties

  • Maak een frisse komkommersalade als bijgerecht

INSTRUCTIES (Bekijk video)

Kook de rijst

    1. Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water.
    2. Daarna doe je de rijst in de pan en giet er 400mL koud water bij.
    3. Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
    4. Zodra de rijst kookt, doe de deksel op de pan en zet de pan op het laagste pitje.
    5. Laat de rijst 16 minuten zachtjes koken, til de deksel nooit op – de stoom is essentieel.
    6. Na 16 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak de curry saus:

    1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur (stand 7 op inductie)
    2. Schud de kokosmelk en doe de helft in de pan
    3. Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, blijft de streep zichtbaar)
    4. Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.
    5. Doe de rest van de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en limoenbladeren in de pan en roer totdat de saus een homogene kleur heeft.

    Maak de curry af:

      1. Roer de kipblokjes door de saus en bak voor 1 minuut mee.
      2. Voeg daarna de sperziebonen toe en roer alles nog een keer goed om.
      3. Doe de deksel op de pan en laat de curry voor 10 tot 15(?) minuten op middel laag vuur (stand 4 of 5 op inductie) zachtjes koken – totdat de sperziebonen beetgaar zijn en de kip goed gaar is. Als de currypasta te dik is, doe er dan een scheutje water bij.

    Serveer:

    Als alles gaar is, proef dan de saus. Als het aan de pittige kant is, voeg dan wat water of melk toe . Meteen opdienen en eet smakelijk/lekker Thais tafelen!

    * De limoenblad is, net als bij laurier, niet om op te eten. Je kan hier omheen eten of ze voor het serveren er uit halen.

    PRODUCT DETAILS

    INGREDIËNTEN

    Nittaya Panang Curry pasta: Gedroogde chili 25%, knoflook 15%, citroengras 13%, sjalot 12%, zout 12%, galangal 10%, Kaffir limoenschil 8%, garnalenpasta 4%, specerijen (korianderzaad, gedroogde komijn, gedroogde kardemom 1%)

    Aroy-D kokosmelk (organisch): Kokosnootextract uit biologische landbouw 70%, water, stabilisatoren E412 (guargum) en E415 (Xanthaangom).

    Megachef Premium Vissaus (glutenvrij): Ansjovis (Stolephorus) 72%, zout, suiker, glucose-fructose siroop.

    Palmsuiker: 93% palmsuiker, glucosestroop

    Limoenblad: Gedroogd kaffir limoenblad

    ALLERGENEN

    Bevat: Garnaal, kan sporen van pinda bevatten

    RECEPT VARIATIES

    RUNDVLEES

    Ossenhaas, sukade, stooflap

    VIS

    Zalm, garnalen, kabeljauw

    VARKEN

    Varkenshaas, karbonades

    KIP

    Kippendijen, drumsticks, kippenborst

    Thais Tafelen

    Straat: Zeeweegbree 15-3
    Postcode: 8472 BD
    Plaats: Wolvega
    KVK: 63497689
    E-mail: hallo@thaistafelen.nl

    OP DEZE SITE

    Abonnementen
    Shop
    Recepten
    Over ons
    Artikelen
    FAQ
    Contact

    SOCIAL MEDIA

    BETAALMETHODEN

    0
      0
      Your Cart
      Your cart is emptyReturn to Shop