Volgende zending op woensdag 31 juli. Bestel voor dinsdag 23.00
Panang curry Thais Tafelen Header

Panang curry recept met kip en sperziebonen

BEREIDING

Ingrediënten in de box

  • 35 gram Panang curry pasta
  • 250 mL kokosmelk
  • 4 - 5 stuks kaffir limoenblad *
  • 15 gram palmsuiker
  • 8 mL vissaus
  • 250 gram Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

  • 200 gram kipdijfilet, gesneden in blokjes van 2x2 cm
  • 200 gram sperziebonen, in stukjes van 4 cm
  • Scheutje water of (kippen)bouillon, indien nodig.
  • Rode peper en fijn gesneden limoenblad (optioneel) als garnering.

Benodigdheden

  • Middelgrote pan met deksel (diameter tussen de 18-20 cm)
  • Kleine pan met deksel voor de rijst

Tips/tricks:

  • Door het inkoken van de kokosmelk hoef je geen olie te gebruiken; je gebruikt immers de natuurlijke kokosolie in de kokosmelk!
  • Spoel de rijst 2 of 3 keer als je houdt van minder plakkerige rijst
  • Mag het voor jou iets pittiger? Voeg dan in de laatste 2 minuten (verse) chilipeper toe.
  • Is de saus te geconcentreerd? Voeg dan een scheutje water, room, kokosmelk of (kippen)bouillon toe.

Serveersuggesties

INSTRUCTIES

Kook de rijst

  1. Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water.
  2. Doe de rijst in een goedsluitende pan (liefst zonder stoomgat) en giet er 400mL koud water bij.
  3. Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
  4. Zodra de rijst kookt, roer je nog een keer goed om en doe je de deksel op de pan. Zet het vuur/inductie op de laagste stand.
  5. Laat de rijst 15 minuten zachtjes gaar stomen, til de deksel niet op - de stoom is essentieel.
  6. Na 15 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak de curry saus:

  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
  3. Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, blijft de streep zichtbaar).
  4. Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de currypasta vrij komen.
  5. Voeg nu de kipblokjes toe en bak al roerende mee voor 1 minuut.
  6. Doe de rest van de kokosmelk, vissaus, palmsuiker en limoenbladeren* in de pan en roer totdat de saus een homogene kleur heeft.

Maak de curry af:

  1. Voeg daarna de sperziebonen toe en roer alles nog een keer goed om.
    Doe de deksel op de pan en laat de curry voor 10 tot 15 minuten op middel
  2. laag vuur zachtjes koken - totdat de sperziebonen beetgaar zijn en de kip goed gaar is. Als de saus te dik is, doe er dan een scheutje (kippen)bouillon, water, room of (kokos)melk bij.

Serveer:

  1. Voeg zout en/of suiker toe naar smaak.
  2. Garneer met gesneden rode peper en fijn gesneden limoenblad (optioneel).
  3. Is de curry te pittig? Voeg dan een scheutje room of (kokos)melk toe om het gerecht milder te maken. Een beetje extra suiker kan ook helpen. Klik hier voor meer tips.
  4. Serveer met Thaise Jasmijnrijst.

Lekker Thais tafelen!

* Limoenblad is, net als laurierblad, niet bedoeld om op te eten. Je kunt eromheen eten of ze voor het serveren eruit halen. Wanneer vers en heel fijn gesneden, is het wel eetbaar (zie foto). 

PRODUCT DETAILS

INGREDIËNTEN

Nittaya Panang Curry pasta: Gedroogde chili 25%, knoflook 15%, citroengras 13%, sjalot 12%, zout 12%, galangal 10%, Kaffir limoenschil 8%, garnalenpasta 4%, specerijen (korianderzaad, gedroogde komijn, gedroogde kardemom 1%)

Aroy-D kokosmelk (biologisch): Kokosnootextract uit biologische landbouw 70%, water, stabilisatoren E412 (guargum) en E415 (Xanthaangom).

Megachef Premium Vissaus (glutenvrij): Ansjovis (Stolephorus) 72%, zout, suiker, glucose-fructose siroop.

Palmsuiker: 100% palmsuiker

Limoenblad: Gedroogd kaffir limoenblad

Rijst: premium Thaise Jasmijn rijst (Aroy-D Thai Hom Mali)

ALLERGENEN

Bevat: garnaal

RECEPT VARIATIES

RUNDVLEES

Ossenhaas, sukade, stooflappen

VIS

Zalm, garnalen, kabeljauw

VARKEN

 Varkenshaas, karbonades

KIP

Kippendijen, drumsticks, kippenborst

VEGETARISCH

Maak de curry met:

  • (gerookte) tofu en lekker veel groenten, zoals: sperziebonen, rode paprika, broccoli en ui.
  • zoete aardappel, rode paprika spinazie en ui.
  • aubergine, champignons, babymaïs en ui.

Thais Tafelen

Straat: Zeeweegbree 15-3
Postcode: 8472 BD
Plaats: Wolvega
KVK: 63497689
E-mail: hallo@thaistafelen.nl

SOCIAL MEDIA

🔒 VEILIG BETALEN VIA

0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Calculate Shipping
      Apply Coupon