🚚  NIEUW: verlaging verzendkosten van €6,95 naar €3,95 (gratis v.a. €50)

Snelle spitskool met oestersaus

Geschreven door Weeri

Snelle spitskool met oestersaus

Spitskool met oestersaus is een eenvoudig, lekker en gezond bijgerecht. Het mooiste is dat je het al binnen 10 minuten op tafel hebt. Dit recept is een kleine aanpassing op wat mijn moeder vroeger voor me maakte als ze niet zo veel tijd had, maar toch iets voedzaams en gezonds op tafel moest zetten.

Vroeger maakte mijn moeder dit gerecht met speklappen. De speklappen sneed ze in dikke repen en bakte ze deze eerst goudbruin. Daarna wokte ze de spitskool mee en liet ze het geheel rustig zacht stoven in een mengsel van oestersaus, sojasaus en water.

In dit recept, als bijgerecht, laten we de spek achterwege. In plaats daarvan voeg ik een beetje gember toe voor een beetje pit en frisheid. Zelf houden we er van als de spitskool nog een beetje een byte heeft. Dat geeft namelijk een lekkere textuur met de zacht gestoomde rijst en curry’s. De saus van oestersaus en sojasaus combineert ook nog eens erg lekker met witte rijst.

Kortom, als je op zoek bent naar een lekker en verrassend bijgerecht dat je zonder al te veel moeite op tafel kan zetten, probeer dan eens deze spitskool.

P.s. naast dat het lekker is, is het ook nog eens erg economisch. Je hebt maar een halve spitskool nodig (van ca €2,00). Dus je houdt nog ruim voldoende spitskool over voor een andere maaltijd.

Geen zin in gekookte groenten, maar heb je meer zin in een frisse salade? Bekijk dan eens deze simpele frisse Thaise kokmkommersalade.

Snelle spitskool met oestersaus

Spitskool met oestersaus

Dit eenvoudige maar smaakvolle bijgerecht heb je in 10 minuten op klaar. Een heerlijke en gezonde aanvulling voor je maaltijd.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 Wok -of grote koekepan

Ingrediënten
  

  • 400 gram Spitskool (ongeveer een halve spitskool)
  • 2 el Light sojasaus
  • 2 el Oestersaus
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 stuk Gember (ter grootte van een halve duim)
  • 2 el Gebakken uitjes -optioneel

Instructies
 

Voorbereiding van ingrediënten

  • Snijd de spitskool in de lengte door de helft. Snijd de helft nog een keer in de lengte door de helft. Snijd de kernen uit de twee kwarten. Snijd de twee kwarten nog eens in de lengte door de helft en snijd de spitskool vervolgens in brede plakken van ca 4 cm. De andere helft van de spitskool kan je bewaren voor een ander gerecht.
  • Schil de gember door met een theelepel het velletje af te schrapen. Snijd de gember vervolgens in de lengte in dunne plakken. Snijd deze plakken julienne (in dunne reepjes).
  • Pel de twee teentjes knoflook en hak tot fijne stukjes.
    Ingrediënten spitskool met oestersaus

Bereid de spitskool

  • Zet de wok of koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, doe er dan een scheutje olie in.
  • Fruit de gember en knoflook aan totdat de knoflook lichtgeel is.
    Gember en knoflook bij spitskool met oestersaus
  • Doe de spitskool in de pan en bak al roerende totdat de spitskool glanzend en een beetje zacht is geworden.
    Spitskool in de pan doen om aan te fruiten
  • Doe de sojasaus, oestersaus en twee eetlepels water bij de spitskool. Roer alles goed om en zet daarna het vuur op een middellaag pitje.
    Voeg oestersaus toe bij spitskool
  • Laat de spitskool 5 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe om. Als de saus te veel is ingedikt kan je er naar behoefte wat extra water bij doen.
  • De spitskool is gaar als de dikste stukken zacht zijn, maar nog wel een bite hebben.

Opdienen

  • Schep de spitskool in een mooi bord met opstaande rand. Zorg ervoor dat de spitskool een mooie berg vormt. Giet daarna alle saus over de spitskool.
  • Maak het gerecht eventueel af met gebakken uitjes.
    Eindresultaat spitskool met oestersaus

Notities

Pro Tips:
  • Als je de spitskool nog te hard vindt, dan kan je het langer laten stoven. Doe dan wel een deksel op de pan, zodat de saus niet te veel verdampt en alle stukjes spitskool gelijk garen.
  • Wil je een volledige maaltijd er van maken? Bak dan eerst wat reepjes speklappen aan in de pan. Voeg daarna de gember en knoflook toe en vervolg de rest van het recept.
Trefwoord Oestersaus, Soja saus, Spitskool
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Verzendkosten berekenen
      Coupon toepassen
        Ook interessant voor jou
        Ook interessant voor jou
        Ontvang Gratis verzending
        Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een persoonlijke kortingscode voor gratis verzending op je eerste bestelling en leuke tips over Thais eten.
          Aanmelden