Deze Thaise komkommersalade is een heerlijk zoetzuur bijgerecht dat heel goed samen gaat met alle Thais Tafelen kookboxen.
Met een aantal basis ingrediënten – die je vaak al de kast hebt staan – heb jij deze salade binnen 15 minuten op tafel staan. Wat deze salade Thais maakt, is de combinatie van verschillende smaken die elkaar verrassend goed aanvullen. Vissaus, azijn, suiker en limoen zijn hele belangrijke ingrediënten in de Thaise keuken en passen ontzettend goed bij elkaar.Â
Ga jij binnenkort koken voor anderen? Dit bijgerecht is geschikt om in het voren maken. Bewaar het in een leuke weckpot en zet deze koud weg in de koelkast zodat de groenten lekker knapperig blijven. Serveer de salade met verse koriander en gehakte pinda’s als topping om het extra feestelijk te maken!
Verfrissende zoetzure Thaise komkommersalade
Benodigdheden
- 1 snijplank
- 1 kom, voor de salade
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 100 ml azijn
- 100 ml water
- 4 eetlepels suiker
- 1 sap van een halve limoen of citroen
- 1 zwarte peper naar smaak
- 1/2 eetlepel vissaus optioneel
Garneer de salade met een Thaise twist
- 1-2 eetlepels fijngehakte koriander
- 1-2 eetlepels geroosterde pinda’s grof gehakt
Instructies
Voorbereiden van de ingrediënten:
- Snijd de komkommer in dunne plakjes. Halveer de plakjes als je liever kleinere stukken hebt. Plaats de komkommerplakjes in een ruime kom.
- Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de rode peper in dunne ringen en verwijder de zaadjes voor minder pit, of gebruik slechts een halve peper. Voeg de ui en rode peper toe aan de kom met komkommer.
Bereiden van de dressing:
- Voeg de azijn, water, suiker en limoensap toe aan de kom met komkommer, rode ui en rode peper. Meng alles goed door elkaar.
- Zorg ervoor dat de komkommer net onder het ‘water’ staat. Als dit niet het geval is, voeg dan een klein beetje extra water toe. Breng de salade op smaak met zwarte peper.
- Meng de salade grondig zodat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en goed zijn bedekt met de dressing.
- Dek de kom af of plaats de salade in een weckpot .Bewaar de salade in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de salade lekker koud geserveerd kan worden.
Serveren:
- Serveer deze zoetzure komkommersalade samen met onze Thaise curry’s. De salade is naast een verfrissende smaakmaker ook nog eens een feestje voor het oog met haar levendige kleuren!
- Wil je het extra speciaal maken? Garneer de zoetzure komkommersalade vlak voor het serveren met fijngehakte koriander en geroosterde pinda’s voor een extra smaakvolle en knapperige bite.
- Lekker Thais Tafelen!