Volgende zending op woensdag 18 september. Bestel voor dinsdag 23.00

Panang curry met garnalen en gekookte courgette

Geschreven door Thais Tafelen

Panang Curry met grote garnalen

Met dit recept geef jij jouw gasten echt het restaurant-gevoel. Wist je dat in Thailand curry vaak wordt gegeten met verschillende bijgerechten? De curry zelf bestaat vaak uit saus en vlees, terwijl de groenten als losse gerechten worden geserveerd. Natuurlijk kun je de curry ook als eenpansgerecht maken en de groenten erin meestoven, maar door dit recept te volgen serveer je het eten op z’n Thais.

De Panang Curry met garnalen en pinda’s is heerlijk kruidig, fris en vol van smaak, terwijl de gekookte courgette en de frisse Thaise zoetzure komkommersalade een frisse tegenhanger zijn. Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt. Eet smakelijk!

*Eet je regelmatig rijst en vind je het lastig om altijd de perfecte rijst te koken? Ga dan voor een rijstkoker1. Het is niet voor niets dat elk Aziatisch huishouden een rijstkoker op het aanrecht heeft staan.

1Deze link is een affiliate link. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via deze link een aankoop doet, zonder extra kosten voor jou.

Panang Curry met grote garnalen

Panang curry met garnalen en gekookte courgette

Dit gerecht zet je binnen 30 minuten op tafel, omdat de garnalen snel gaar zijn. Ideaal dus voor een doordeweekse avond. De gekookte courgette als bijgerecht zorgt voor een verfrissende byte en het maakt de maaltijd compleet.
Serveersuggesties:Maak deze Thaise komkommersalade als bijgerecht.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 2 Pannen met goed sluitende deksel voor de rijst en een om de courgette te koken
  • 1 (Koeke)pan

Ingrediënten
  

1 Doos Thais Tafelen Panang Curry, of:

  • 250 gram Jasmijnrijst
  • 35 gram Thaise Panang curry pasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 15 gram palmsuiker
  • 8 ml vissaus
  • 4 à 5 limoenbladeren

Zelf toevoegen:

  • 350 gram grote (tijger) garnalen gepeld
  • 1 stuk courgette optioneel, als bijgerecht
  • 2 el gehakte ongezouten pinda’s of een eetlepel pindakaas optioneel
  • 1 el gehakte ongezouten pinda’s optioneel, ter garnering

Instructies
 

Kook de rijst

  • Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water.
  • Doe de rijst in een goedsluitende pan (liefst zonder stoomgat) en giet er 400mL koud water bij.
  • Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
  • Zodra de rijst kookt, roer je nog een keer goed om en doe je de deksel op de pan. Zet het vuur/inductie op de laagste stand.
  • Laat de rijst 15 minuten zachtjes gaar stomen, til de deksel niet op – de stoom is essentieel.
  • Na 15 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak het bijgerecht

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg een snufje zout toe.
  • Was de courgette en snijd hem door de helft.
  • Leg een gehalveerde courgette horizontaal voor je neer en snij hem in halve manen van zo’n 1 cm breed. Herhaal dit met de andere helft.
  • Zodra het water kookt voeg je de courgette parten toe.
  • Laat het 3 – 5 minuten koken totdat het beetgaar is naar jouw smaak.
  • Haal de courgette uit het hete water en laat het uitlekken in een vergiet. 

Maak de currysaus:

  • Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  • Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
  • Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, dan moet de streep zichtbaar blijven).
  • Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.

Maak de curry af:

  • Doe de rest van de kokosmelk bij de saus en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de vissaus, palmsuiker, limoenbladeren en een lepel pindakaas/gehakte pinda’s (optioneel) toe aan de curry en roer alles nog een keer goed om.
  • Breng het geheel aan de kook en doe een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de garnalen toe en stoof het nog 3 tot 5 minuten zachtjes totdat de garnalen gaar zijn.

Serveer:

  • Voeg eventueel zout en/of suiker toe naar smaak.
  • Serveer de courgette in een apart schaaltje als bijgerecht.
  • Garneer de curry met gehakte ongezouten pinda’s (optioneel)
  • Serveer met jasmijnrijst en een frisse komkommersalade!
  • Lekker Thais Tafelen!

Notities:

  • Door het inkoken van de kokosmelk hoef je geen olie te gebruiken; je gebruikt immers de natuurlijke kokosolie in de kokosmelk!
  • Spoel de rijst 2 of 3 keer als je houdt van minder plakkerige rijst
  • Is de curry te pittig? Voeg dan een scheutje room of (kokos)melk toe om het gerecht milder te maken. Een beetje extra suiker kan ook helpen. Klik hier voor meer tips.
  • Mag het voor jou iets pittiger? Voeg dan in de laatste 2 minuten (verse) chilipeper toe.
  • Is de saus te geconcentreerd? Vul het lege pakje kokosmelk met water, schud het goed, en voeg het toe aan de saus om deze te verdunnen.
Trefwoord Garnalen, Panang Curry, Snelle gerechten
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Verzendkosten berekenen
      Coupon toepassen
      Ontvang €5 KORTING!
      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een persoonlijke kortingscode en leuke tips over Thais eten.
        Aanmelden