Volgende zending op woensdag 18 september. Bestel voor dinsdag 23.00

Thaise gele curry met kip

Geschreven door Thais Tafelen

Thaise gele curry met kip

Thaise gele curry met kip

Deze snelle maar smaakvolle rode curry heb je al binnen 30 minuten op tafel!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 Pan Middelgroot, met goed passende deksel voor het koken van de rijst
  • 1 (Koeken)pan Voor het koken van de curry

Ingrediënten
  

1 Doos Thais Tafelen Gele Curry, of:

  • 250 gram Jasmijnrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 35 gram Thaise gele curry pasta
  • 8 ml vissaus
  • 15 gram palmsuiker
  • 1 stuk pure tamarinde

Zelf toevoegen:

  • 250 gram Kogelbiefstuk gesneden in dunne repen, tegen de draad
  • 1 blikje Bamboescheuten ca 225 gram

Instructies
 

Tip 1:

  • Snijd en leg alle ingrediënten klaar om overzichtelijk en snel te kunnen koken.

Tip 2:

  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in de lengte doormidden.
  • Snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden (je hebt nu vier lange kwarten).
  • Snijd deze kwarten vervolgens in blokken van ongeveer 3 cm breed.

Tip 3:

  • Prik met een scherp mes een gaatje in de cherrytomaten zodat ze niet ‘ontploffen’ tijdens het koken.

Tip 4:

  • Doe de tamarinde* in een hittebestendig kommetje en voeg 50 ml (ongeveer 5 volle eetlepels) heet water toe.
  • Prak alles met een vork totdat de tamarinde loskomt. Laat dit ongeveer 5 minuten staan en zeef de pulp (optioneel).
  • Het concentraat/sap gebruiken we om het gerecht op smaak te brengen. Is het te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.

Kook de rijst

  • Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water.
  • Doe de rijst in een goedsluitende pan (liefst zonder stoomgat) en giet er 400mL koud water bij.
  • Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
  • Zodra de rijst kookt, roer je nog een keer goed om en doe je de deksel op de pan. Zet het vuur/inductie op de laagste stand.
  • Laat de rijst 15 minuten zachtjes gaar stomen, til de deksel niet op - de stoom is essentieel.
  • Na 15 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak de curry saus:

  • Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  • Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
  • Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, dan moet de streep zichtbaar blijven).
  • Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.

Maak de curry af:

  • Voeg de kipdrumsticks toe aan de curry pasta en bak al roerende voor een minuut.
  • Doe de rest van de kokosmelk er bij en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de vissaus, palmsuiker en ui toe aan de curry en roer alles nog een keer goed om. Het vlees moet voor ongeveer 3/4e onder het vocht zitten, eventueel een klein scheutje water of (kippen)bouillon toevoegen.
  • Dek de pan af en laat het vlees 10 minuten zachtjes stoven.
  • Draai de kip stukken na 10 minuten om en voeg de zoete aardappel toe. Roer alles om en zorg er voor dat de zoete aardappel bijna helemaal onder het vocht staat. Voeg eventueel een klein scheutje water of (kippen)bouillon toe.
  • Laat alles nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, totdat de zoete aardappel gaar is. Als je met een scherp mes in de aardappel prikt, moet je geen weerstand voelen.
  • Voeg de cherry tomaatjes toe, roer alles om en stoof het nog twee minuten.

Serveer:

  • Voeg een eetlepel tamarinde concentraat* toe. Het gerecht moet licht zoet en licht zuur smaken. Voeg eventueel nog meer tamarinde, suiker, of zout toe naar smaak.
  • Serveer met witte jasmijnrijst.

Notities

  • Spoel de rijst 2 of 3 keer als je houdt van minder plakkerige rijst
  • Door het inkoken van de kokosmelk hoef je geen olie te gebruiken; je gebruikt immers de natuurlijke kokosolie in de kokosmelk!
  • Is de curry te pittig? Voeg dan een scheutje room of (kokos)melk toe om het gerecht milder te maken. Klik hier voor meer tips.
  • Mag het voor jou pittiger? Voeg dan in de laatste 2 minuten (verse) chilipeper toe.
  • Is de saus te geconcentreerd? Voeg dan een scheutje water, room, kokosmelk of (kippen)bouillon toe.
Trefwoord Gele Curry, kip, Snelle gerechten
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Verzendkosten berekenen
      Coupon toepassen
      Ontvang €5 KORTING!
      Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een persoonlijke kortingscode en leuke tips over Thais eten.
        Aanmelden