Intro
Vind je koken op de camping ook zo’n gedoe? Je hebt altijd te weinig ruimte om je ingrediënten neer te leggen en te snijden. Als je maar één gaspitje hebt, dan kom je al gauw uit op een eenpansgerecht. We begrijpen heel goed dat je op de camping liever kiest voor gemakkelijk…Maar, met deze vier tips kan je eenvoudig en slechts met een gaspitje koken als een echte chef de camping.

Foto van Taco en Saskia tijdens hun kampeervakantie door Engeland.
Vier tips om stressvrij te koken op de camping
De truc zit hem in je ingrediënten, de voorbereiding en de volgorde van koken. Met deze handige tips wordt koken op de camping een feestje.
- Kies bij voorkeur ingrediënten die snel gaar zijn zoals biefstuk, kip, garnalen, kabeljauw, kikkererwten uit blik, courgette, paksoi, etc.
- Voordat je ook maar een pan op het vuur zet, snijd je eerst alle ingrediënten en leg je deze apart. Hoe kleiner je de ingrediënten snijdt, hoe sneller ze gaar zijn. Zelfs als je kippendij in kleinere stukken snijdt, kan deze al binnen 10 minuten gaar zijn.
- Als je maar één gaspitje hebt, dan kook je eerst de rijst volgens de instructie op onze verpakking. Na 15 minuten ‘stomen’, kan je de rijst opzij zetten. Wikkel een handdoek om de rijstpan om er voor te zorgen dat de rijst nog lekker lang warm blijft. Kook daarna de curry hetzelfde gaspitje. Zodra de curry klaar is, kan je meteen eten!
- Bonus tip: terwijl de rijst kookt kan je alvast een deel afwassen. Heb je weer iets meer tijd om lekker uit te buiken.

Foto van Thomas die kookt voor zijn familie tijdens de kampeervakantie.
Waarom onze kookboxen ideaal zijn voor op de camping
- Wij gebruiken uitsluitend houdbare en droge ingrediënten. De kookboxen kunnen dus gewoon in de kast staan en je hoeft alleen maar verse ingrediënten toe te voegen. Lees hierboven welke ingrediënten snel gaar zijn.
- Alle ingrediënten zijn voor jou door ons afgewogen. Geen gedoe met weegschaaltjes en maatbekers. Je doet de ingrediënten bij elkaar en de basis van de saus staat als een huis. Je voegt de verse ingrediënten toe, kookt het even tot het gaar is, en opdienen maar.
- Je eet puur, smaakvol en authentiek Thais. Even wat anders dan een simpele campingmaaltijd. Bij een welverdiende vakantie hoort een goede maaltijd en gezellig lang tafelen.

Foto van Anne Huizinga. Rode Curry tijdens de kampeervakantie door Engeland.
Wat zit er in een Thais Tafelen kookbox?
De basis van onze kookboxen bevatten altijd: Jasmijn rijst (AAA-kwaliteit), Aroy-D organic kokosmelk, currypasta van Nittaya, 100% palmsuiker, vissaus (glutenvrij én 2.5 jaar natuurlijk gefermenteerd). Daarnaast ontvang je andere smaakmakers afhankelijk van de type curry die je kiest.
Massaman: kaneel, steranijs, tamarinde (100% puur)
Rode Curry: Thaise basilicum en limoenblad
Groene Curry: Thaise basilicum en limoenblad
Gele Curry: tamarinde (100% puur)
Panang Curry: limoenblad

Voorbeeld van onze Panang Curry kookbox.
Lekkere recepten voor op de camping
Op onze website vind je een leuke verzameling aan recepten. Van bijgerechten tot wokgerechten en uiteraard verrassende variaties op onze Thais Tafelen kookboxen. Hieronder delen we een aantal recepten die ingrediënten bevatten die voedzaam, lekker en bovenal snel gaar zijn. Handig voor op reis!

Gele Curry met kikkererwten en wortel
Kikkererwten zijn voedzaam, lang houdbaar en binnen no-time gaar.

Groene Curry met kabeljauw en paksoi
Een favoriet onder onze klanten en écht ideaal voor op de camping.

Panang curry met biefstuk
Deze panang curry met fijngesneden biefstuk is zó smaakvol en in een mum van tijd klaar.
Wist je dat onze kookboxen ook te koop zijn op Camping De Houtwal in Paasloo?
ga 23 augustus voor 3 weken naar Faak am see, oosterrijk, was inderdaad van plan om Thais eten op de Camping te maken
Hoi Bernard. Wat heerlijk dat u drie weken naar Oostenrijk gaat. Thais eten is heerlijk. Leuk om te lezen dat u er ook van kunt genieten, waar u ook bent. Met warme groet, Mandy