Als je op zoek bent naar een bijgerecht die je in een flits op tafel hebt, dan is deze roergebakken paksoi met knoflook, gember en oestersaus precies wat voor jou.
Paksoi hoeft maar kort te garen. Zo behoudt het niet alleen veel vitamines, maar blijft de paksoi ook lekker fris en knapperig. Met een beetje voorbereiding kan je dit gezonde bijgerecht echt binnen 5 minuten klaar hebben.
Om het nog mooier te maken, je kan dit bijgerecht perfect combineren met deze groene curry met kabeljauw en paksoi. Je gebruikt de ene helft van de paksoi voor de curry. De andere helft kan je gebruiken voor dit bijgerecht.
Paksoi met knoflook, gember en oestersaus
Dit frisse groentegerecht heb je in vijf minuten klaar. Ideaal als bijgerecht naast je Thaise curry.
Benodigdheden
- 1 Wok -of grote koekepan
Ingrediënten
- 1/2 stuk Paksoi
- 2 el Oestersaus
- 2 tenen Knoflook
- 1 stuk Gember (ter grootte van een halve duim)
- 2 tl Sesamolie Optioneel
Instructies
Voorbereiding van ingrediënten
- Haal de paksoi stengels van de stam en was ze goed. Onderaan de paksoi zit vaak zand. Schud de stengels droog en snijd ze in grove stukken van ongeveer 3 tot 5 cm.
- Schil de gember met een theelepel. Snijd de gember vervolgens in lange dunne plakken. Snijd deze plakken vervolgens in lange dunne reepjes
- Pel de twee teentjes knoflook en hak tot fijne stukjes.
Bereid de spitskool
- Zet de wok of koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, doe er dan een scheutje olie in.
- Fruit de gember en knoflook aan totdat de knoflook lichtgeel is.
- Doe de gember in de pan en bak al roerende totdat de gember glanzend en een beetje zacht is geworden.
- Doe de oestersaus en twee eetlepels water bij de spitskool. Roer alles goed om en zet daarna het vuur op een middellaag pitje.
- Bak de paksoi ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat de witte stengels beetgaar zijn.
Opdienen
- Schep de paksoi in een mooi bord met opstaande rand. Zorg ervoor dat de groenten een mooie berg vormen. Giet daarna alle overgebleven saus uit de pan over de paksoi.
- Optioneel: besprenkel het gerecht met sesamolie voor een rijke nootachtige smaak.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!