Ga terug
+ servings

Paksoi met knoflook, gember en oestersaus

Dit frisse groentegerecht heb je in vijf minuten klaar. Ideaal als bijgerecht naast je Thaise curry.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Groentegerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Wok -of grote koekepan

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk Paksoi
  • 2 el Oestersaus
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 stuk Gember (ter grootte van een halve duim)
  • 2 tl Sesamolie Optioneel

Instructies
 

Voorbereiding van ingrediënten

  • Haal de paksoi stengels van de stam en was ze goed. Onderaan de paksoi zit vaak zand. Schud de stengels droog en snijd ze in grove stukken van ongeveer 3 tot 5 cm.
  • Schil de gember met een theelepel. Snijd de gember vervolgens in lange dunne plakken. Snijd deze plakken vervolgens in lange dunne reepjes
  • Pel de twee teentjes knoflook en hak tot fijne stukjes.

Bereid de paksoi

  • Zet de wok of koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, doe er dan een scheutje olie in.
  • Fruit de gember en knoflook aan totdat de knoflook lichtgeel is.
  • Doe de paksoi in de pan en bak al roerende totdat de paksoi glanzend en een beetje zacht is geworden.
  • Doe de oestersaus en twee eetlepels water bij de paksoi. Roer alles goed om en zet daarna het vuur op een middellaag pitje.
  • Bak de paksoi ongeveer 2 tot 3 minuten, totdat de witte stengels beetgaar zijn.

Opdienen

  • Schep de paksoi in een mooi bord met opstaande rand. Zorg ervoor dat de groenten een mooie berg vormen. Giet daarna alle overgebleven saus uit de pan over de paksoi.
  • Optioneel: besprenkel het gerecht met sesamolie voor een rijke nootachtige smaak.
Trefwoord Gember, Knoflook, Oestersaus, Paksoi, Soja saus
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!