Paksoi met Crispy Chili Oil

Geschreven door Weeri

Paksoi met Crispy Chili Oil

Paksoi met Crispy Chili Oil: Snel, Simpel en Boordevol Smaak

Paksoi is een veelzijdige groente die binnen no-time op tafel staat. In dit recept combineren we de zachte, frisse smaak van paksoi met de krachtige, knapperige pit van Lao Gan Ma Crispy Chili Oil. Deze smaakmaker tilt elk gerecht naar een hoger niveau en zorgt voor een perfecte balans tussen hartig, pittig en knapperig.

Of je nu op zoek bent naar een snel bijgerecht of een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd, dit recept is ideaal voor elke gelegenheid. Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig het is om een heerlijke Thaise twist aan je diner te geven!

Paksoi met Crispy Chili Oil

Paksoi met Crispy Chili Oil

Kort gekookte paksoi met crispy chili oil, zo lekker, zo makkelijk, zo snel.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 Pan met deksel voor het koken van de paksoi

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk Paksoi
  • 1 el Crispy Chili Oil Klik hier

Instructies
 

  • Breng een laagje (c.a. 1cm) water in een pan aan de kook. Dit om de paksoi in klaar te 'stomen'.
  • Haal de paksoi stengels van de stam en was ze goed. Onderaan de paksoi zit vaak zand. Schud de stengels droog en snijd ze in grove stukken van ongeveer 3 tot 5 cm.
  • Doe de paksoi in de pan, schep alles een keer goed om en doe dan de deksel op de pan. Laat de paksoi 1 minuut op middelhoog vuur stomen.
  • Schep de paksoi na 1 minuut nog een keer goed om en laat het nog een minuut afgedekt stomen.
  • Als de paksoi gaar is, maar nog wel bite heeft, dan kan je de paksoi afgieten.
  • Verdeel de paksoi over een mooi bord. Schep er vervolgens twee eetlepels Crispy Chili Oil overheen.
  • Een makkelijker bijgerecht bestaat er niet en het maakt de tafel ook nog eens extra feestelijk.

Notities

EXTRA INFO:
  • Je hoeft de paksoi niet in ruim water te koken. Dit zorgt er alleen maar voor dat de smaak van de paksoi in het water gaat zitten. In plaats daarvan gebruik ik liever een klein laagje water. Genoeg om de pan niet droog te laten koken en tegelijkertijd genoeg stoom te creëren om de paksoi te garen.
  • Voor het behoud van een mooie groene kleur van de paksoi zou je een beetje zout aan het kookwater kunnen toevoegen.
Trefwoord Crispy Chili Oil, Paksoi
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!
0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
      Verzendkosten berekenen
      Coupon toepassen
        Ook interessant voor jou
        Ook interessant voor jou
        Ontvang Gratis verzending
        Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een persoonlijke kortingscode voor gratis verzending op je eerste bestelling en leuke tips over Thais eten.
          Aanmelden
          Gratis verzending vanaf  50,00