🚚  Gratis verzending in oktober met kortingscode: herfst24 (geen minimum bedrag!)

Vegetarische Thaise Omelet

Geschreven door Weeri

Vegetarische Omelet

Deze vegetarische Thaise omelet heb je al binnen 5 minuten op tafel: de perfecte aanvulling op je Thaise soep of curry. Dit recept is een meer moderne twist op het traditionele Thaise omelet recept, dat op smaak wordt gemaakt met vissaus.

Als je op zoek bent naar een lekkere aanvulling op je Thaise curry, of als je onverwachts een extra eter hebt, dan kan je zeer makkelijk en snel deze omelet op tafel zetten. Iedereen heeft wel eieren en sojasaus in huis. Eieren opkloppen, mengen met sojasaus en bakken in olie. Kind kan de was doen.

Het is niet voor niets dat elke Thai groot is geworden met een Thaise omelet. In Thailand wordt deze vaak gebakken in heel veel olie (bijna gefrituurd), zodat het extra krokante randjes krijgt. In dit recept gebruiken we minder olie, maar wel genoeg om de omelet luchtig te kunnen bakken.

Vegetarische Omelet

Vegetarische Thaise Omelet

Dit is een vegetarische twist op de traditionele Thaise omelet.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 middelgrote koekepan

Ingrediënten
  

  • 2 st middelgrote eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 el Sriracha saus (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de koekepan op middelhoog voor voor minimaal drie minuten, zodat de pan goed warm is.
  • Kluts intussen de eieren in een kom, totdat het eigeel en eiwit goed gemengd zijn.
  • Voeg de sojasaus toe en kluts nog een keer flink door, totdat je grote bellen op het geklutste eimengsel ziet.
  • Giet een laag olie in de pan, net zoveel dat de hele bodem van de pan bedekt is.
  • Doe de opgeklopte eieren in de pan. Het mengsel zal door de hitte direct beginnen met stollen.
  • Veeg met een spatel voorzichtig het ei van buiten naar binnen. Tilt de pan lichtjes, zodat het ongestolde eimengsel het gat in de pan opvult.
  • Zodra de bovenkant nog licht vochtig is, kan je het ei omkeren.
  • Bak de omelet nog 30 seconden op de andere kant.

Serveer met witte rijst of als bijgerecht. Garneer eventueel met Sriracha saus en koriander.

    Notities

    Pro Tips:
    • Als je de omelet niet direct gaat bakken, dan kan je beter de sojasaus vlak voor het bakken toevoegen. Het zout in de vissaus zorgt er namelijk voor dat het eiwit afbreekt, waardoor de omelet wateriger wordt en moeilijker te bakken is.
    • Als je het eimengsel in de pan doet en je merkt dat het iets te hard gaat (vooral door de geur), dan kan je het vuur meteen zachter zetten. Er zit genoeg hitte in de pan om de omelet verder te garen.
    • Lukt het je niet om de omelet om te keren? Gebruik dan twee spatels, of verdeel de omelet in de pan in twee of meer stukken, zodat je het makkelijker kan omkeren.
    • In Thailand wordt omelet vaak geserveerd met pittige ketchup of Sriracha saus.
    Trefwoord Eieren, Omelet
    Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten wat je er van vond!
    0 0 stemmen
    Article Rating
    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    0 Comments
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    0
      0
      Jouw winkelwagen
      Je winkelwagen is leegTerug naar de shop
        Verzendkosten berekenen
        Coupon toepassen
          Ook interessant voor jou
          Ook interessant voor jou
          Ontvang €5 KORTING!
          Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een persoonlijke kortingscode en leuke tips over Thais eten.
            Aanmelden