Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur.
Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, dan moet de streep zichtbaar blijven).
Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.
Voeg de kip toe aan de curry pasta en bak al roerende voor een minuut.
Doe de rest van de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Voeg de vissaus, palmsuiker en limoenbladeren toe aan de curry en roer alles nog een keer goed om. Als het geheel aan de kook is, voeg dan de pompoenblokjes toe en breng alles al roerende weer aan de kook.
Vul het lege pakje kokosmelk voor een kwart met water en schud het goed. Voeg dit nu toe aan de saus totdat de stukken pompoen grotendeels onder het vocht staan.
Zet een deksel op de pan en stoof de curry met kip en pompoen 10 minuten op een zacht vuurtje.
Voeg na 10 minuten de gedroogde Thaise basilicum toe. Roer alles nog een keer goed om en laat het nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is en de kip gaar is.