Snijd de ui en paprika in grove blokken van zo'n 3x3cm en hak de knoflook fijn.
Verwijder het kontje en 3cm van de top van de bosui af. Snijd de lente uien vervolgens in stukken van 3cm lang, inclusief het groen.
Pro tip: Rooster de cashewnoten, ook al heb je geroosterde cashewnoten gekocht. Doe ze 6-8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, of in een koekenpan. Optioneel, maar wel extra lekker.
Bereiding
Verwarm een wok of koekenpan op middelhoog vuur voor 2 minuten.
Doe een eetlepel olie in de pan en zwenk de olie rond in de pan. Bak vervolgens de kip totdat deze gaar en goudbruin is. Zet de kip daarna apart.
Verhit nog een eetlepel olie in dezelfde pan en bak de knoflook, ui en eventueel gedroogde pepers kort, totdat ze geurig zijn.
Voeg de paprika toe en roerbak deze 1-2 minuten, totdat ze warm maar nog knapperig zijn.
Voeg de kip terug in de pan en giet de saus erbij.
Meng goed, zodat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de saus, en laat het geheel een minuut sudderen.
Is de saus te droog? Voeg dan één of twee eetlepels water toe en roer goed door.
Afmaken en opdienen
Voeg de cashewnoten en de bosui toe aan de pan en roer alles nog 30 seconden goed door.
Breng het gerecht indien nodig verder op smaak met zout, suiker en/of een scheutje water.
Schep de kip met cashewnoten op een mooi bord en serveer direct.
Notities
PRO TIPS:
Extra luxe: Coat de kip eerst in bloem of maizena voordat je deze bakt. Bak de kip goudbruin tot hij knapperig en gaar is. Haal de kip uit de pan en ga verder met het recept.
Meer hartig: Voeg een beetje extra zout, sojasaus, Maggi, of oestersaus toe voor een meer hartige smaak.
Knapperige cashews: Zijn de cashewnoten een beetje slof geworden? Rooster ze dan kort in een koekepan.
Meer zoet: Voeg wat suiker toe, een theelepel per keer, om het gerecht zoeter te maken.
Vleesloos alternatief: Vervang de kip door tempeh. Bak de tempeh, net als de kip, goudbruin en volg verder het recept.
Trefwoord Crispy Chili Oil, Paksoi
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!