Verwarm de koekepan op middelhoog voor voor minimaal drie minuten, zodat de pan goed warm is.
Kluts intussen de eieren in een kom, totdat het eigeel en eiwit goed gemengd zijn.
Voeg de vissaus toe en kluts nog een keer flink door, totdat je grote bellen op het geklutste eimengsel ziet.
Giet een laag olie in de pan, net zoveel dat de hele bodem van de pan bedekt is.
Doe de opgeklopte eieren in de pan. Het mengsel zal door de hitte direct beginnen met stollen.
Veeg met een spatel voorzichtig het ei van buiten naar binnen. Tilt de pan lichtjes, zodat het ongestolde eimengsel het gat in de pan opvult.
Zodra de bovenkant nog licht vochtig is, kan je het ei omkeren.
Bak de omelet nog 30 seconden op de andere kant.
Serveer met witte rijst of als bijgerecht. Garneer eventueel met Sriracha saus en koriander.
Notes
Pro Tips:
Als je de omelet niet direct gaat bakken, dan kan je beter de vissaus vlak voor het bakken toevoegen. Het zout in de vissaus zorgt er namelijk voor dat het eiwit afbreekt, waardoor de omelet wateriger wordt en moeilijker te bakken is.
Als je het eimengsel in de pan doet en je merkt dat het iets te hard gaat (vooral door de geur), dan kan je het vuur meteen zachter zetten. Er zit genoeg hitte in de pan om de omelet verder te garen.
Lukt het je niet om de omelet om te keren? Gebruik dan twee spatels, of verdeel de omelet in de pan in twee of meer stukken, zodat je het makkelijker kan omkeren.
In Thailand wordt omelet vaak geserveerd met pittige ketchup of Sriracha saus.