Nadat het uur verstreken is, zet je een middelgrote pan op middelhoog vuur.
Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, dan moet de streep zichtbaar blijven).
Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.
Voeg de aardappel, ui en winterpeen toe aan de curry pasta en bak al roerende voor een minuut.
Doe de rest van de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
Voeg de vissaus, palmsuiker, steranijs, kaneel en de helft van de pinda’s (optioneel) toe aan de curry en roer alles nog een keer goed om. De aardappelen moeten voor ongeveer 3/4e onder het vocht zitten, eventueel een klein scheutje water of runderbouillon toevoegen.
Dek de pan af en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes stoven, totdat de aardappels bijna gaar zijn.