Ga terug
+ servings

Rode Curry met biefstuk en bamboe

Deze snelle maar smaakvolle rode curry heb je al binnen 25 minuten op tafel!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Curry
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Pan Middelgroot, met goed passende deksel voor het koken van de rijst
  • 1 (Koeken)pan Voor het koken van de curry

Ingrediënten
  

1 Doos Thais Tafelen Rode Curry, of:

  • 250 gram Jasmijnrijst
  • 8 ml Vissaus
  • 15 gram Palmsuiker
  • 4 à 5 stuks Limoenblaadjes
  • 35 gram Thaise rode curry pasta
  • 250 ml Kokosmelk

Zelf toevoegen:

  • 250 gram Kogelbiefstuk gesneden in dunne repen, tegen de draad
  • 1 blikje Bamboescheuten ca 225 gram

Instructies
 

Kook de rijst

  • Voor het beste resultaat, spoel je de rijst 3 keer in koud water en laat het water goed uitlekken.
  • Doe de rijst in een pan met goed sluitende deksel (liefst zonder stoomgat) en giet er 400mL koud water bij.
  • Breng de rijst snel aan de kook en roer af en toe om de plakkende rijstkorrels van de bodem te halen.
  • Zodra de rijst kookt, roer je nog een keer goed om en doe je de deksel op de pan. Zet het vuur/inductie op de laagste stand.
  • Laat de rijst 15 minuten zachtjes gaar stomen, til de deksel nooit op – de stoom is essentieel.
  • Na 15 minuten kan je het vuur uit zetten en de rijst met deksel op de pan laten staan voor minimaal 5 minuten.

Maak de curry

  • Zet een koekenpan pan op middelhoog vuur.
  • Bak de currypasta voor 1 minuut in een eetlepel (kokos)olie.
  • Doe de kokosmelk bij de curry pasta en breng het geheel aan de kook.
    *Tip: je kan twee eetlepels kokosmelk apart houden om te gebruiken als garnering
  • Voeg de vissaus, palmsuiker en limoenbladeren* toe aan de curry saus en roer alles nog een keer goed om.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de curry pasta en bak al roerende voor een minuut.
  • Laat het geheel 2 a 3 minuten zacht pruttelen.
  • Voeg na 2 a 3 minuten de uitgelekte bamboescheuten en gedroogde Thaise basilicum toe.
  • Breng het geheel weer zachtjes aan de kook en laat alles nog goed doorwarmen totdat de biefstuk mals is.

Serveer:

  • Doe de curry in een diep bord of kom om op te dienen
  • Schenk eventueel de laatste twee eetlepels kokosmelk over de curry ter garnering en extra romigheid.
  • Serveer met Thaise Jasmijnrijst.

Lekker Thais tafelen!

    Notities

    *Limoenblad is, net als laurierblad, niet bedoeld om op te eten. Je kunt eromheen eten of ze voor het serveren eruit halen. Wanneer vers en heel fijn gesneden, is het wel eetbaar.

    PRO TIPS:

    • In dit recept kan de biefstuk een beetje taai zijn. Thaise mensen houden vaak wel van een beetje byte in hun gerechten. Mocht je het wat malser willen kan je het volgende doen:
      • Optie 1: Voeg de biefstuk tegelijk toe met de bamboe en Thaise basilicum en warm alles al roerende op, totdat de biefstuk medium rare is.
      • Optie 2: Laat de biefstuk langer mee stoven, totdat het weer mals is. Afhankelijk van hoe dun je de biefstuk hebt gesneden kan dit tussen de 15 en 45 minuten zijn.
    • Als je het gerecht wat pittiger wilt, dan kan je verse rode chili pepers toevoegen tegelijk met de bamboe en Thaise basilicum. Je kan natuurlijk ook het gerecht garneren met rode chili pepers.
    • Om het gerecht nog wat meer kleur te geven kan je garneren verse (Thaise) basilcium.
    Trefwoord Rode Curry, Rundvlees, Snelle gerechten
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!