Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur.
Schud de kokosmelk en doe een scheutje (ca. 1/3 van het pak) in de pan.
Laat de kokosmelk indampen tot je grote bellen ziet (als je met een spatel een streep trekt, dan moet de streep zichtbaar blijven).
Voeg de currypasta toe aan de ingedikte kokosmelk. Bak de curry pasta voor 1 minuut en roer constant totdat de aroma’s van de curry pasta vrij komen.
Doe de uien en de kip in de pan en bak de stukken kip in de curry pasta, 1 à 2 minuten rondom. De stukken kip zouden bedekt moeten zijn in de curry pasta.
Schud de kokosmelk en doe de hele inhoud van het pakje bij de curry. Breng de curry en kokosmelk al roerende aan de kook, totdat alles mooi gemengd is. Vul daarna het lege pakje kokosmelk met water voor later.
Voeg de vissaus, palmsuiker, steranijs, kaneel toe aan de curry en roer alles goed om.
Voeg de aardappelen, ui en pinda's toe aan de curry pasta en schep alles goed om. Bewaar eventueel een derde van pinda's voor garnering.
Voeg nog wat water uit het eerder bewaarde pakje kokosmelk, totdat de aardappelen en kip ongeveer voor de helft onder het vocht staan.
Dek de pan af en laat de curry 20 tot 25 minuten zachtjes stoven, totdat de aardappels en de kip gaar zijn.